Kendini Broker olarak tanıtan Göktürk YALÇIN Beni Bitrue sitesi aracılığı ile dolandırdı @Gokturk_Yalcin telegram adresi üzerinden benim ile irtibata geçti. ve Telegram da Zenginlik Portalı adında Telegram kanalından ve @bitrue_support_bot hesabı üzerinden benim para kazandığımı söyleyerek dolandırdı. Lütfen Bana yardım edin.
Not enough data to answer this.
Merhaba,
Yaşadığınız durum için üzgünüm. Anlattıklarınıza göre, bu bir dolandırıcılık olayı gibi görünüyor. Ne yazık ki, sahte brokerlar ve kişiler Telegram gibi platformları ve sahte destek botlarını insanları kandırmak için sıkça kullanıyor. Durumu çözmek için şu adımları atabilirsiniz:
- Tüm İletişimi Durdurun: Bu kişiyle tüm iletişiminizi kesin ve daha fazla kişisel bilgi paylaşmaktan kaçının.
- Olayı Bildirin: Bu dolandırıcılığı yerel yetkililere ve Telegram’ın destek ekibine bildirin. Eğer Bitrue’nin adı kötüye kullanıldıysa, Bitrue’nin resmi destek ekibiyle (bitrue.com) iletişime geçin ve bu durumu bildirin.
- Her Şeyi Belgeleyin: Konuşmalarınızın ekran görüntülerini ve yaptığınız işlemleri kaydedin. Bunlar soruşturma için faydalı olabilir.
- Mali Danışmanlık Alın: Para kaybınız olduysa, bir hukuk uzmanı veya finansal dolandırıcılık konusunda uzman biriyle görüşerek olası geri ödeme yollarını araştırabilirsiniz.
Doğrulanmamış kişiler veya platformlarla işlem yaparken dikkatli olun. Daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa lütfen bana bildirin.
Saygılarımla,
Samuel
Sizden biri beni telefon ile aradı ve bana yardımcı olacağını söyledi whatssap tan nasıl dolandırıldığıma dair bilgi istedi bilgileri verdim.
20 Oca 2025 Pzt 20:00 tarihinde Samuel Szabo via BrokerChooser <notifications@brokerchooser.discoursemail.com> şunu yazdı:
Merhaba,
Yanıtınız için teşekkür ederim. Birinin sizi arayıp nasıl dolandırıldığınıza dair bilgi istediğini anlıyorum. Ancak, BrokerChooser ekibi genellikle kullanıcıları telefonla aramaz. Sizi kimin aradığını biraz daha detaylı anlatabilir misiniz? Örneğin:
- Hangi numaradan arandınız?
- Arayan kişi ismini veya herhangi bir kimlik bilgisi verdi mi?
Bu bilgiler, aramanın gerçek mi yoksa başka bir dolandırıcılık girişimi mi olduğunu belirlememize yardımcı olacaktır. Lütfen dikkatli olun ve kimliğinden emin olmadığınız kişilere hassas bilgiler paylaşmaktan kaçının.
Yanıtınızı bekliyorum,
Samuel
Benim ile bu 447473932716 üzerinden whatsapp ile iletişim kurdu. Önce bu 905078133329 Türkiye numarasından iletişim kurdu.
21 Oca 2025 Sal 11:40 tarihinde Samuel Szabo via BrokerChooser <notifications@brokerchooser.discoursemail.com> şunu yazdı:
Beni bu 905078133329 numaradan aradı, isminin Erdoğan olduğunu söyledi ve bu 447473932716 numara ile Whatsapp iletişim halindeyim.
21 Oca 2025 Sal 12:26 tarihinde Metin Şener <erdem12sener@gmail.com> şunu yazdı: