wypłata z platformy giełdowej Profile Hub należącej do platformy FundON

wypłaciłam środki pieniężne z platformy giełdowej profile hub, po paru godzinach zadzwoniła do mnie sztuczna inteligencja z prośbą weryfikacji, nie pamiętałam nazwiska brokera, po czym moję środki pieniężne zostały zablokowane, dostałam mejla i propozycję wykupienia moich pieniędzy za 1000 dolarów do 24 godzin, dalsze godziny opóżnienia to większe stawki wykupienia. jak odzyskać blokowane pieniądze ?

Not enough data to answer this.

o jakie informacje chodzi ?

pomóżcie mi odzyskać blokowaną wypłatę przez Profile Hub

help me recover blocked money through Profl Hub exchange platform

Cześć,

Dziękuję za wiadomość — bardzo mi przykro słyszeć, że spotkała Cię taka sytuacja

Na ten moment nie udało mi się znaleźć oficjalnej strony internetowej Profile Hub. Czy mógłbyś/mogłabyś podać link do platformy, z której wypłaciłaś środki? To pomoże mi dokładniej sprawdzić, z kim mamy do czynienia.

Natomiast to, co opisałaś, brzmi jak typowa praktyka oszustów:

• Blokada wypłaty po próbie wycofania środków,
  • Automatyczne połączenie głosowe z AI,
  • Wymuszanie opłaty za „odblokowanie” pieniędzy,
  • Grożenie wyższymi opłatami za opóźnienie…

Niestety, to klasyczne schematy oszustw finansowych. Żadna uczciwa platforma nie żąda opłaty za dostęp do Twoich własnych pieniędzy.

Co możesz zrobić:

1. Nie wysyłaj im żadnych dodatkowych pieniędzy.
  2. Zrób zrzuty ekranu wszystkich wiadomości, transakcji i komunikacji.
  3. Zgłoś sprawę do lokalnego urzędu ochrony konsumentów lub instytucji finansowej.
  4. Sprawdź ten artykuł z poradami, jak próbować odzyskać środki: https://brokerchooser.com/forex/regulation/scams#how-to-recover-your-funds-when-scammed

Jeśli podeślesz mi link do tej platformy, mogę sprawdzić więcej szczegółów i pomóc dalej.

Pozdrawiam,
Samuel

Cześć,

Dziękuję za przesłanie linku.

Po dokładniejszym sprawdzeniu tej platformy, niestety pojawiło się wiele poważnych sygnałów ostrzegawczych:​

• Brak regulacji i licencji – Profile Hub nie podaje żadnych informacji o regulacjach ani licencjach, co jest standardem w przypadku legalnych brokerów.​
  • Brak transparentności – Nie ma danych o firmie, jej lokalizacji czy właścicielach.​
  • Negatywne opinie użytkowników – Wielu użytkowników skarży się na niemożność wypłaty środków, agresywne metody sprzedaży i blokowanie kont bez wyjaśnienia.​
  • Nowo utworzona strona – Domena została zarejestrowana w lutym 2025 roku, co oznacza, że platforma jest bardzo nowa i mało znana.​
  • Brak bezpiecznego połączenia HTTPS – Strona nie korzysta z bezpiecznego połączenia, co jest standardem w przypadku zaufanych platform finansowych.​

Biorąc pod uwagę te informacje, Profile Hub wykazuje cechy typowe dla oszukańczych platform.​

Co możesz zrobić:

1. Nie wysyłaj im więcej pieniędzy.
  2. Zbierz wszystkie dowody – zrzuty ekranu, e-maile, historię transakcji.
  3. Skontaktuj się z lokalnym organem ochrony konsumentów i zgłoś sprawę.
  4. Jeśli dokonałaś płatności kartą, skontaktuj się z bankiem i zapytaj o możliwość chargebacku.
  5. Sprawdź ten artykuł z poradami, jak odzyskać środki po oszustwie: https://brokerchooser.com/forex/regulation/scams#how-to-recover-your-funds-when-scammed

Jeśli potrzebujesz pomocy w zgłoszeniu sprawy lub masz dodatkowe pytania, daj znać – chętnie pomogę.

Pozdrawiam,
Samuel