wypłaciłam środki pieniężne z platformy giełdowej profile hub, po paru godzinach zadzwoniła do mnie sztuczna inteligencja z prośbą weryfikacji, nie pamiętałam nazwiska brokera, po czym moję środki pieniężne zostały zablokowane, dostałam mejla i propozycję wykupienia moich pieniędzy za 1000 dolarów do 24 godzin, dalsze godziny opóżnienia to większe stawki wykupienia. jak odzyskać blokowane pieniądze ?
Not enough data to answer this.
o jakie informacje chodzi ?
pomóżcie mi odzyskać blokowaną wypłatę przez Profile Hub
help me recover blocked money through Profl Hub exchange platform
Cześć,
Dziękuję za wiadomość — bardzo mi przykro słyszeć, że spotkała Cię taka sytuacja
Na ten moment nie udało mi się znaleźć oficjalnej strony internetowej Profile Hub. Czy mógłbyś/mogłabyś podać link do platformy, z której wypłaciłaś środki? To pomoże mi dokładniej sprawdzić, z kim mamy do czynienia.
Natomiast to, co opisałaś, brzmi jak typowa praktyka oszustów:
- Blokada wypłaty po próbie wycofania środków,
- Automatyczne połączenie głosowe z AI,
- Wymuszanie opłaty za „odblokowanie” pieniędzy,
- Grożenie wyższymi opłatami za opóźnienie…
Niestety, to klasyczne schematy oszustw finansowych. Żadna uczciwa platforma nie żąda opłaty za dostęp do Twoich własnych pieniędzy.
Co możesz zrobić:
- Nie wysyłaj im żadnych dodatkowych pieniędzy.
- Zrób zrzuty ekranu wszystkich wiadomości, transakcji i komunikacji.
- Zgłoś sprawę do lokalnego urzędu ochrony konsumentów lub instytucji finansowej.
- Sprawdź ten artykuł z poradami, jak próbować odzyskać środki: https://brokerchooser.com/forex/regulation/scams#how-to-recover-your-funds-when-scammed
Jeśli podeślesz mi link do tej platformy, mogę sprawdzić więcej szczegółów i pomóc dalej.
Pozdrawiam,
Samuel
Cześć,
Dziękuję za przesłanie linku.
Po dokładniejszym sprawdzeniu tej platformy, niestety pojawiło się wiele poważnych sygnałów ostrzegawczych:
- Brak regulacji i licencji – Profile Hub nie podaje żadnych informacji o regulacjach ani licencjach, co jest standardem w przypadku legalnych brokerów.
- Brak transparentności – Nie ma danych o firmie, jej lokalizacji czy właścicielach.
- Negatywne opinie użytkowników – Wielu użytkowników skarży się na niemożność wypłaty środków, agresywne metody sprzedaży i blokowanie kont bez wyjaśnienia.
- Nowo utworzona strona – Domena została zarejestrowana w lutym 2025 roku, co oznacza, że platforma jest bardzo nowa i mało znana.
- Brak bezpiecznego połączenia HTTPS – Strona nie korzysta z bezpiecznego połączenia, co jest standardem w przypadku zaufanych platform finansowych.
Biorąc pod uwagę te informacje, Profile Hub wykazuje cechy typowe dla oszukańczych platform.
Co możesz zrobić:
- Nie wysyłaj im więcej pieniędzy.
- Zbierz wszystkie dowody – zrzuty ekranu, e-maile, historię transakcji.
- Skontaktuj się z lokalnym organem ochrony konsumentów i zgłoś sprawę.
- Jeśli dokonałaś płatności kartą, skontaktuj się z bankiem i zapytaj o możliwość chargebacku.
- Sprawdź ten artykuł z poradami, jak odzyskać środki po oszustwie: https://brokerchooser.com/forex/regulation/scams#how-to-recover-your-funds-when-scammed
Jeśli potrzebujesz pomocy w zgłoszeniu sprawy lub masz dodatkowe pytania, daj znać – chętnie pomogę.
Pozdrawiam,
Samuel