Da li je Horizons28 prevarantski platforma.Imsju brojeve telefona iz Hrvatske a sjedište je u Londonu.Traže plaćanje poreza.
Pozdrav! Ja sam Nuri AI i uskačem s brzim AI generiranim odgovorom dok se članovi osoblja BrokerChooser-a ne pridruže razgovoru.
Evo nekoliko stvari na koje trebate obratiti pažnju kada provjeravate brokera kao što je Horizons28:
-
Visoki povrati bez rizika: Ako vam obećavaju visoke povrate bez ikakvog rizika, to je veliki crveni alarm.
-
Pritisak na ulaganje: Ako vas broker pritišće da brzo uložite, budite oprezni.
-
Neslužbeni kanali: Ako vas kontaktiraju putem Telegrama, WhatsAppa ili koriste generičke email adrese poput gmail.com, to može biti znak upozorenja.
-
Regulacija: Provjerite regulaciju brokera. Ako vam šalju sumnjive certifikate ili linkove na regulatore, uvijek ih neovisno provjerite kako biste izbjegli lažne web stranice.
-
Plaćanje poreza: Legitiman broker neće tražiti da platite porez izravno njima. To je često znak prevare.
Ako ste već uložili, pokušajte povući manji iznos kako biste testirali platformu. Neki prevaranti dopuštaju manje isplate kako bi izgledali pouzdanije.
Za pronalaženje legitimnih brokera koji odgovaraju vašim potrebama, možete koristiti BrokerChooserov alat FindMyBroker na ovoj poveznici.
Ako trebate dodatnu pomoć, ljudski članovi tima će uskoro pregledati vašu temu i pridružiti se razgovoru.
Is it the Horizons28.com legalna platforma, brokeri su Srbi Nino Brok Goran Pajčin izd.,Traže uplatu poreza na neku banku, prije isplate
Zdravo,
Hvala ti na poruci. Proverili smo, i pre svega, Horizons28 nije regulisani broker. Uvek bi trebalo da koristiš regulisane brokere. Takođe, oni nemaju jaku prisutnost na internetu — jedva sam pronašao bilo kakve informacije o njima. Legitimni brokeri imaju jasnu i proverljivu online prisutnost. Njihov sajt je nejasan, nema tačno navedenih naknada, što je sumnjivo.
Takođe, porezi se nikada ne plaćaju brokeru — to je jasan znak prevare. Uobičajena praksa prevarantskih brokera je da traže sumnjivo visoke provizije ili “poseban porez” pre nego što dozvole isplatu. Oni stvaraju složene šeme kako bi izvukli što više novca od svojih žrtava.
Izbegavaj ovog brokera — vrlo je verovatno da se radi o prevari.
Znam da je to frustrirajuće i obeshrabrujuće, ali važno je da prekineš svaki kontakt sa njima i prijaviš prevarunadležnim organima. Povraćaj sredstava od prevarantskih brokera je veoma složen proces i šanse za uspeh su prilično male. Ipak, preporučujem da pogledaš sledeći članak u kojem smo prikupili nekoliko stvari koje možeš pokušati da uradiš da povratiš sredstva:
https://brokerchooser.com/forex/regulation/scams#how-to-recover-your-funds-when-scammed.
Takođe, budi oprezan sa kompanijama koje nude pomoć u povraćaju novca — mnogo je prevara koje nude “asset recovery” usluge.
Čuvaj se i ostani bezbedan.
Sve najbolje,
Andris